Grondbeginselen

Fantastisch grillen met de Kamado begint met een goede basis. Weten hoe je moet omgaan met de kernelementen – vuur, rook, afstand en grilloppervlakken – is belangrijk om goede grillresultaten te krijgen.

KENNISMAKEN MET DE GRONDBEGINSELEN

 

Vuur

Vuur is de allerbelangrijkste factor bij het grillen in de Kamado. Slechts drie elementen spelen een rol: zuurstof, hitte en brandstof. Als je weet hoe je hiermee moet omgaan, heb je het vuur onder controle.

MET DE INNOVATIEVE CONSTRUCTIE VAN DE KAMADO JOE IS DE LUCHTTOEVOER HEEL EENVOUDIG TE REGELEN. DOOR MIDDEL VAN DE VENTILATIESCHUIVEN BOVEN- EN ONDERAAN KUN JE MAKKELIJK MEER LUCHT BINNENLATEN VOOR EEN HOGERE TEMPERATUUR, OF MINDER LUCHT OM HET VUUR TE TEMPEREN.

 

Rook

Een echte rooksmaak kun je niet kunstmatig nabootsen. Een rooksmaak geeft zelfs het simpelste stukje vlees iets extra’s en verrijkt de maaltijd op een onnavolgbare manier. Omdat de Kamado Joe op houtskool brandt, krijgt alles wat je erin bereidt een subtiel rookaroma, ongeacht welke techniek je toepast. Rook is de smaak waar we allemaal op uit zijn.

DE EFFICIËNTE CONSTRUCTIE VAN DE KAMADO JOE IS EROP GERICHT OM DE ROOK OPTIMAAL TE BENUTTEN. ZO KUN JE DE GERECHTEN EEN ROOKAROMA GEVEN MET ALLEEN HOUTSKOOL, OF MET EEN COMBINATIE VAN HOUTSKOOL EN HOUTSNIPPERS OF -BROKKEN.

 

Afstand

Misschien heb je vroeger weleens marshmallows geroosterd, je eerste kennismaking met de principes van vuur, hitte en afstand. Was jij zo’n kind dat zijn marshmallow hoog boven het vuur hield en geduldig wachtte tot de buitenkant mooi goudbruin was? Of had je liever een lekker knapperig zwart korstje en hield je het stokje steeds even in de vlammen? Hoe dan ook, de principes van afstand tot het vuur gelden ook voor je Kamado.

MET HET REVOLUTIONAIRE DIVIDE & CONQUER SYSTEEM VAN KAMADO JOE IS HET NIET ALLEEN MAKKELIJK OM DE EXACTE AFSTAND TOT HET VUUR TE REGELEN, HET BIEDT OOK DE MOGELIJKHEID OM OP MEERDERE NIVEAUS TEGELIJK TE GRILLEN.

 

Grilloppervlakken

De grilloppervlakken van de Kamado Joe zijn te vergelijken met de potten en pannen in je keuken. Of met je onmisbare keukengerei. De verschillende materialen (gietijzer, roestvast staal, keramische steen) zijn uniek voor wat betreft het vasthouden en overbrengen van hitte. De juiste hitteoverbrenging – van vuur naar grilloppervlak naar voedsel – is de sleutel tot een perfect resultaat, ongeacht wat je bereidt.

VAN DIKKE STEAKS TOT DELICATE MOTEN VIS OF STUKJES GROENTE, DE KAMADO JOE HEEFT VOOR ELK GERECHT EEN PASSEND GRILLOPPERVLAK.